De verplichte analyses:
Een regulerend document van de Europese Commissie regelt de analyses van olijfolie: klik hier
Een olijfolie moet voldoen aan een aantal fysisch-chemische parameters om geëtiketteerd te kunnen worden als VIERGE EXTRA, VIERGE of LAMPANTE (onbruikbaar voor consumptie binnen de EU).
De verordening 2568/91 van 11 juli 1991, gepubliceerd in het Publicatieblad van de Europese Gemeenschappen, geeft de criteria die moeten worden gerespecteerd (zie schema hieronder).
Het laboratorium LAHN biedt de gebruikelijke analyses van olijfolie aan: zuurindex, peroxide-index, UVK-meting (K270 – K232). Een zogenaamde "lampante" olie is onbruikbaar voor consumptie binnen de EU. Ze zijn bestemd voor olie-lampen, vandaar de kwalificatie "lampante".
De analyses K232 EN K270
Deze fysisch-chemische metingen zijn indicatief voor de goede conservering van olijfolie.
Prebiotics & Enzymes is een voedingssupplement dat in Frankrijk is vervaardigd. Het bevat 4 enzymen en 2 prebiotica, evenals extracten van kamille en hibiscus. Een klinische studie bevestigt de effectiviteit van de gekozen kiwi-poeder voor het welzijn en het spijsverteringscomfort.
Dit voedingssupplement vermindert spijsverteringsongemakken, verbetert de spijsvertering en bevordert de ontwikkeling van een gunstige darmflora.
Prebiotics & Enzymes is verkrijgbaar in de vorm van een oplosbare poeder met een natuurlijke appel-hibiscus smaak.