Eigendom die Maison Rivière exclusief heeft van de Familie Eugène Borie, eigenaar van het beroemde Château Ducru Beaucaillou. Dit wijn is gekenmerkt door een mooie paarse kleur. Een neus van licht gekruide rode vruchten. Veel frisheid in de mond en fruitige aroma's met een evenwichtige evolutie en een mooie afdronk. Een zeer aangename wijn.
Commentaar
Het kasteel Lalande-Borie werd in 1970 volledig opgericht door Jean-Eugène Borie op een perceel van 30 hectare. Tegenwoordig wordt dit domein, dat snel een mooie reputatie heeft verworven, geleid door zijn zoon Bruno Borie, die ook verantwoordelijk is voor het kasteel Ducru-Beaucaillou. De wijngaard strekt zich uit over 25 hectare gelegen op het westelijke plateau van de appellatie Saint-Julien, waar zich vele tweede en derde crus van de classificatie van 1855 bevinden. De aanplant is voornamelijk gericht op cabernet-sauvignon, dat 65% van het oppervlak vertegenwoordigt, gevolgd door 25% merlot en 10% cabernet franc. In de wijngaarden worden de opbrengsten beheerst en de handelingen zijn die van een geïntegreerde bestrijding. De oogst is handmatig, voor gematigd extractieve vinificaties en rijping in vaten waar het nieuwe hout niet domineert.
Druivenrassen: Cabernet Sauvignon (60%), Merlot (33%), Cabernet Franc (7%)
Producent: Familie Borie in Saint-Julien-Beychevelle (33250)
Verpakkingen en formaten: Fles (75cl) - Houten kist van 12 - 2013
Œil
mooie presentatie met een gouden tint, glanzend naar wens
Nez
goudkleurig, met een grote aromatische rijkdom van geuren van gekonfijte kweepeer en sinaasappelschil, aangevuld met noten van koninginnenhapje, geroosterde amandel en vanille die zich onthullen bij het luchten
Bouche
ruime en romige aanzet; marshmallow, acaciahoning, gele perzik in siroop, abrikoos, speculaas en vanille
Accord met wijn cannelloni met lamsvlees, bisonstoofpot, hamburger, ossenstaart met tomaat, quiche met bloedworst en appels, steak frites
Vinificatie De vinificatietechnieken van het Domaine combineren de modernste processen met het respect voor een bepaalde traditie van Bordeaux. De fermentatie vindt plaats in thermoregulatieve roestvrijstalen tanks
Verpakking: Karton van 6 flessen van 50cl
Domaine: Les Grands Châteaux de France
Appellation: Cadillac-Côtes de Bordeaux
Jaargang: 2001
Druivensoort: Sémillon
Cultuur: Verantwoorde teelt
Label: Appellation d'Origine Contrôlée
Referenties: Gouden medaille
Cru bourgeois geproduceerd onder de appellatie Haut-Médoc, het château Charmail is een rode wijn afkomstig van een wijngaard van 28 hectare. De wijnstokken zijn gemiddeld 31 jaar oud en zijn aangeplant op klei-grindachtige bodems. De wijn rijpt 12 maanden in vaten (waarvan 25% in nieuwe vaten).
De château Charmail 2016 onthult een diepe, robijnrode kleur met paarse reflecties. De neus is intens en ontwikkelt aroma's van zwarte vruchten, leer en tabak. De aanzet in de mond combineert volheid en rondheid, met een perfect geïntegreerd hout. Een wijn die aanhoudt in de mond dankzij een rondheid en perfect gebalanceerde tannines.
Commentaar
Pierre Jean, de 7e generatie van een familie van wijnbouwers, kocht Château Lapelletrie in 1930 om zijn droom te verwezenlijken. Vandaag de dag wordt dit ongeveer 10 hectare grote eigendom geleid door zijn kleindochter, Anne Biscaye, de 9e generatie, in een familiale geest. Ze heeft zich ingezet voor een vrijwillige aanpak van prestaties, ter bescherming van het milieu, terwijl ze een hoge kwaliteitsnorm behoudt. Ze past zachte vinificatie toe, bijna als een infusie, om alleen het beste uit de druiven te halen.
Proeverij
In het glas vinden we een wijn van goede kwaliteit, met een heldere kleur, een expressieve en delicate neus. Mooie robijnrode kleur. De neus is fruitig met een vleugje vanille, de aanzet is soepel, rond in de mond, gevolgd door vlezige, zijdezachte en fluweelachtige tannines. Goede balans, een wijn in volledige harmonie.
Druivenrassen: Merlot (90%), Cabernet Franc (10%)
Producent: Familie Biscaye in Saint-Christophe-des-Bardes (33330)
Verpakkingen en formaten: Fles (75cl) - Houten kist van 6 - 2019
Tegelijkertijd richt J. Petit-Laroche op de plaatsen "MAUCAILLOU" en "CAUBET", op anderhalve hectare, een nieuw wijnbedrijf op dat de naam Château MAUCAILLOU zal dragen.
"MAUCAILLOU" betekent "slechte stenen", zoals de boeren in de middeleeuwen het begrepen, omdat dit soort gravelachtige percelen ongeschikt was voor enige graanteelt, de belangrijkste bron van levensonderhoud in die tijd. Later realiseerde men zich dat deze heuvels van grind een voorkeurs terroir vormden voor wijnen van hoge expressie.
Zo is MAUCAILLOU geboren, een wijnkasteel vol talent, aangezien zijn wijnen sinds 1889 regelmatig in de schijnwerpers staan, wereldwijd, tijdens wedstrijden en "blinde proeverijen" tussen professionals.
Commentaar
Château d'Arcins is vandaag de dag een van de oudste domeinen van de Haut-Médoc, opgericht door de Orde van de Tempeliers in de 14e eeuw. De legende lijkt de oorsprong van de naam Arcins toe te schrijven aan de aanwezigheid van een Ridder van Ars op het moment dat de gemeente een commande van de Orde van Malta huisvestte in 1300. Net als de Grands Crus Classés van de Médoc profiteert de wijngaard van een aanplant van 9.600 stokken/hectare en twee grote complementaire terroirs (grind en klei-kalk).
Proeverij
De stijl van Château d’Arcins is vol smakelijke rondingen. In de neus ontdekken we geconcentreerde aroma's van rode vruchten, specerijen nuanceren door geuren van sinaasappelschil. De smaken zijn harmonieus samengevoegd en geven ruimte aan een lichaam dat weelderig, vervolgens warm en uiteindelijk gestructureerd is. Deze wijn van mooie omvang past perfect bij zijn medocain terroir.
Druivensoorten: Merlot (50%), Cabernet Sauvignon (50%)
Producent: Chateaux Castel in Arcins (33460)
Formaten en verpakkingen: Fles (75cl) - Doos van 6 - 2018
Commentaar
Toen de familie Reclus zich in 1880 vestigde op Château Pichon Bellevue, verbouwden ze slechts 2 hectare grond in gemengde teelt. Sindsdien heeft het domein zich voortdurend ontwikkeld: voorheen werd de wijn in vaten verkocht op de markt van Bordeaux, en in 1982 vond de eerste botteling op het Château plaats. Vandaag de dag zet Laurent op natuurlijke wijze het werk van zijn ouders, Christiane en Daniel Reclus, voort, met bijzondere aandacht voor het verzorgen van de 50 hectare wijngaarden in de traditie en waarden van de familie, terwijl hij ook een moderne touch toevoegt. Zijn werkfilosofie is altijd gericht geweest op een preventieve benadering in plaats van een curatieve, wat het mogelijk maakt om een verantwoorde landbouw toe te passen die is gebaseerd op constante monitoring van de neerslag.
Druivensoorten: Merlot (80%), Cabernet Franc (15%), Cabernet Sauvignon (5%)
Producent: Familie Reclus in Vayres (33870)
Verpakkingen en formaten: Fles (75cl) - Doos van 6 - 2015
{"Commentaar":"De wijngaard van Château Les Essarts beslaat veertien hectare in het hart van de appellatie Lussac Saint Emilion. Het strekt zich uit over een groot kleiplateau met gebieden van silicaatgrind. De ondergrond bestaat uit klei en ijzerhoudende schalie. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 25 jaar. Bladverwijdering en uitdunning worden uitgevoerd op basis van de behoeften. De vinificatie is traditioneel in een moderne kelder.\n\nProeverij\nDiep karmijnrode kleur. Zeer licht mentholachtige aroma's en rode vruchten. De mond is soepel, met smaken van gekookte vruchten, en benadrukt door een mooie houttoets.\n\nDruivenrassen: Merlot (70%), Cabernet Franc (10%), Malbec (20%)\nProducent: Familie Gillet in Lussac (33570)\nFormaten en verpakkingen: Fles (75cl) - Doos van 6 - 2019"}
Commentaar
Het Château Le Bruilleau is een familiebezit sinds vier generaties, geleid door Nadine en Serge Bedicheau, waarvan de wijngaard meer dan tien hectare aan wijnstokken beslaat, waaronder 2 hectare wit, in de appellatie Pessac-Léognan, in de regio Bordeaux. Bij Château Le Bruilleau zijn de oogsten handmatig en krijgen alle wijnstokken de beste zorg. De rijping van de rode wijnen van het domein duurt minimaal 12 maanden. Als kleine exploitatie binnen de grote domeinen van de appellatie Pessac-Léognan, worden de wijnen van Château Le Bruilleau regelmatig onderscheiden door de pers vanwege hun kwaliteit.
Proeverij
Krachtige neus van rijpe rode en zwarte vruchten, tonen van leer en ceder, volle mond, met duidelijke, goed aanwezige tannines en een mooie lengte. Een goede structuur.
Druivensoorten: Merlot (52%), Cabernet Sauvignon (48%)
Producent: Familie Bédicheau in Saint-Médard-d'Eyran (33650)
Verpakkingen en formaten: Fles (75cl) - Doos van 6 - 2018
Commentaar
Château Gaudin is een familiebezit sinds 1901. Van 4 hectare in die tijd, heeft het domein dankzij 3 opeenvolgende generaties nu 11 hectare prachtige wijngaarden waarvan de gemiddelde leeftijd 40 jaar is. Château Gaudin is gelegen in Pauillac in het Médoc in de Gironde. Deze wijngaard profiteert van een zeer bevoorrechte ligging, omdat het is aangelegd op de grindheuvels van het dorp Saint-Lambert in de gemeente Pauillac, omringd door wijngaarden van prestigieuze crus.
Proeverij
De neus van Château Gaudin is fijn, krachtig en complex; rode en zwarte vruchten, gevolgd door vanille en leer, om uiteindelijk plaats te maken voor de opvoedingsnoten (specerijen, zoethout, vanille en eik). In de mond is de omvang van deze wijn indrukwekkend. De aanzet is soepel en krachtig tegelijk, de structuur onthult zich geleidelijk, ze is diep, zeer verfijnd, krachtig en vol van smaak, de tannines zijn van een zeldzame elegantie terwijl ze stevig, fijn en met een onnavolgbaar korrel zijn.
Druivensoorten: Cabernet Sauvignon (70%), Merlot (30%)
Producent: Familie Capdevielle in Pauillac (33250)
Formaten en verpakkingen: Fles (75cl) - Doos van 12 - 2017
Neus
Goudkleurig, met een grote aromatische rijkdom van geuren van gekonfijte kweepeer en sinaasappelschil, aangevuld met noten van koninginnenhapje, geroosterde amandel en vanille die zich onthullen bij het luchten.
Mond
Rijke en romige aanzet; marshmallow, acaciahoning, gele perzik in siroop, abrikoos, speculaas en vanille.
Wijn-spijscombinatie
Cannelloni met lamsvlees, bisonstoofpot, hamburger, ossenstaart met tomaat, quiche met bloedworst en appels, steak frites.
Vinificatie
De vinificatietechnieken van het Domaine combineren de modernste processen met het respect voor een bepaalde traditie van Bordeaux. De fermentatie vindt plaats in thermoregulierte roestvrijstalen tanks.
Verpakking
Kartonnen doos van 6 flessen van 50cl.
Oog
Mooie presentatie met een gouden tint, stralend naar wens.
Domaine
Les Grands Châteaux de France.
Appellation
Cadillac-Côtes de Bordeaux.
Jaargang
2002.
Druivensoort
Sémillon.
Cultuur
Verantwoorde teelt.
Label
Appellation d'Origine Contrôlée.
Referenties
Gouden medaille.
Oude boerderij van Ch. Corbin (Saint-Émilion Grand Cru), deze wijngaard werd in 1880 verworven door Charles Durand. In 1986 nam Philippe, zijn achterkleinzoon, het beheer over van 9,5 ha op de westhelling van de Tertre de Calon, in het hart van de appellatie Montagne-Saint-Émilion. Hij beperkt de behandelingen met koper en zwavel.
Onder een intense robijnrode kleur met helderdere reflecties komen zonder omhaal aroma's van bosbes en framboos naar voren, benadrukt door een elegante houttoets met koffietonen. "Van klasse", schrijft een proever, onder de charme van zijn soepele en fluweelachtige structuur, langdurig aromatisch.
Domein: Château Rocher Corbin
Appellatie: Montagne Saint-Émilion
Jaargang: 2015
Cultuur: Biologisch
Druivensoort: Cabernet Franc Merlot
Label: Appellation d'Origine Contrôlée
Referenties: Gouden medaille