De citroenzuuranhydraat (poeder) kenmerkt zich vooral door zijn fijne korrelgrootte. Het wordt in Europa geproduceerd. Het toepassingsgebied is vooral in dranken, voedingsmiddelen en cosmetica. In dranken zorgt het voor een aangenaam verfrissend en licht zuur aroma. Tegelijkertijd zorgt de citroenzuur voor een vermindering van de bacterievorming door de aanpassing van de pH-waarde. Ook in voedingsmiddelen voegt het een fijne zuurheid toe aan nagerechten en desserts. Daarnaast draagt het bij aan een optimale gelering in jam en snoep. Als schoonmaakmiddel is deze citroenzuur optimaal, omdat het snel biologisch afbreekbaar is en veel minder schadelijk dan de toxische fosfaten in traditionele schoonmaakmiddelen. Citroenzuuranhydraat, fijn is een universeel schoonmaakmiddel met ecologische kwaliteiten!
De citroenzuur is oplosbaar in water. Afhankelijk van de toepassing verschillend doseren.
Producteigenschappen: Glutenvrij, Lactosevrij, Vegan
Voedseletikettering: E330
Productie: Citroenzuur wordt gewonnen uit melasse.