Kaliumsorbaat is een zeer effectief, veilig en niet-toxisch conserveermiddel voor levensmiddelen. Hoewel kaliumsorbaat een van de vele conserveermiddelen op de markt is, behoort het tot de beste, omdat het onschadelijk en veelzijdig is. Kaliumsorbaat wordt grotendeels synthetisch geproduceerd.
Het is een smaak- en geurloos poeder. Volgens de FDA wordt het als veilig in gebruik beschouwd, omdat het in het lichaam afbreekt tot water en kooldioxide. Het staat op de lijst van conserveermiddelen die met beperkingen in cosmetische producten mogen worden gebruikt. De maximaal toegestane concentratie in het eindproduct bedraagt 0,6 %, berekend als sorbinezuur. Het werkt het beste in een zure omgeving; anders zijn de eigenschappen veel zwakker.
Zoutzuur voor de synthese van chemische producten en farmaceutische producten, toepassing in de farmaceutische industrie, oppervlaktebehandeling, etsen van metalen.
Monocalciumfosfaat wordt verkregen door de reactie van fosforzuur en calciumcarbonaat. Als een bouwsteen van botten is fosfor betrokken bij tal van belangrijke biochemische transformaties.
Monocalciumfosfaat van 25 kg komt voor in de vorm van een vloeiende poeder of kleine korrels in een witte of grijzige kleur. Het is gemakkelijk te mengen met andere grondstoffen. Het product is verantwoordelijk voor de goede ontwikkeling van botten en weefsels, de goede werking van het metabolisme en het zenuwstelsel, evenals voor de verhoging van de productiviteit en de immuniteitskracht.