Voordelen: steranijs komt uit China en is al meer dan
3000 jaar bekend. Het kwam Europa binnen via zeelieden en
werd al snel zeer actief verhandeld.
Steranijs en anijszaad komen niet van dezelfde plant, maar
worden vaak verward vanwege de naam. Steranijs komt uit de
magnoliafamilie, terwijl anijszaad tot de peterseliefamilie
behoort. Steranijszaad wordt in de keuken gebruikt en heeft
een zoete anijssmaak.
Toepassingen: vanwege de zoete smaak wordt steranijs
vaak gebruikt in jam, taarten, puddingen en siropen. Het
wordt ook gebruikt in dranken, bijvoorbeeld om te
aromatiseren.
Verpakking: 125g, 250g en los.
De meel verkregen uit de maling van druivenpitten is rijk aan vezels. Eeuwenlang is gedacht dat druiven, net als honing, geneeskrachtige eigenschappen hebben. Sommige mensen geloven dat de actieve bestanddelen gemakkelijk in het bloed doordringen en snel door het lichaam worden opgenomen, waardoor de perifere bloedcirculatie verbetert en de verloren activiteit van de haarvaten wordt hersteld.
Toepassingen: Druivenpitmeel kan worden gebruikt als toevoeging aan smoothies, yoghurt, verschillende soorten melk, muesli, soepen en desserts. Het kan ook worden gebruikt en toegevoegd aan brood, pizza of gebak. Het geeft een lichte nootachtige smaak aan het voedsel. Het is voldoende om één of twee eetlepels tarwemeel te vervangen. Het wordt vaak aangetroffen in de samenstelling van cosmetische producten zoals crèmes en maskers. Je kunt het gebruiken om zelfgemaakte gezichtsmaskers te maken om de huid te voeden, te kalmeren en te verfrissen.
Verpakking: 500g, 1000g en in bulk.